Soler: "Aplaudim l'augment del límit del dèficit, però ens hem abstingut perquè resulta insuficient per a les necessitats"

El conseller d'Hisenda defensa en l’À Punt Notícies migdia la decisió del Consell contra l'augment de l'endeutament fins al 0,3%.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler.
El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler.

El conseller d'Hisenda i model econòmic, Vicent Soler, ha justificat a l'À Punt Notícies migdia la decisió d'abstrindre's en la votació del Consell de Política Fiscal i Financera, on s'ha aprovat que les autonomies puguen augmentar el dèficit del 0,1% al 0,3%. Tot i que l'acord permetrà al Consell endeutar-se en 220 milions d'euros més, Soler ha explicat que el canvi està lluny de ser "la solució definitiva" que es requereix "per a acabar amb la discriminació dels valencians". En paraules de Soler, aquesta solució passa per "un nou sistema de finançament que proporcione els ingressos que ens toca". I ha afegit: "La resta són situacions provisionals que no arreglen el problema de fons".

"Aplaudim l'augment del límit del dèficit, però ens hem abstingut perquè resulta insuficient per a les necessitats dels valencians", ha insistit el conseller en la connexió que ha fet en l'informatiu de migida de la televisió d'À Punt.

Oltra defensa l'abstenció per l'asimetria en el finançament de les autonomies

En la mateixa línia s'ha manifestat la vicepresidenta Mónica Oltra durant la roda de premsa posterior a ple del Consell de cada divendres, el qual, en aquesta ocasió, s'ha celebrat a Castalla (Alcoià). 

Oltra ha manifestat que el govern valencià ha entés que l'abstenció era la millor opció per a fer palés que, tot i l'avanç, la mesura resulta insuficient per als interessos de la Comunitat Valenciana. En opinió d'Oltra, fixar objectius de dèficit de manera lineal, quan hi ha una asimetria de partida i molt acusada entre autonomies, suposa una doble penalització "per a qui ja estava castigat per l'infrafinançament", perquè, a més d'aportar-los menys ingressos dels necessaris, se'ls "ofega encara més" amb el dèficit. 

La consellera portaveu també ha criticat el canvi de criteri de les comunitats regides pel PP, que havien votat a favor d'una ampliació del límit de dèficit menor (0,1%) quan estava Mariano Rajoy a l'executiu i, ara, quan el canvi els beneficia (0,3%) perquè governa un altre partit, hi han votat en contra.

Oltra ha assegurat que el Consell continuarà defensant l'acord unànime en les Corts per a continuar reclamant al govern d'Espanya la regularització del deute, i no una reestructuració, atés que aquesta segona opció implicaria que els ciutadans assumirien el pes de dècades d'infrafinançament.

També et pot interessar

stats