Vicent Soler celebra que per fi es negocie un finançament just

El conseller d'Hisenda ha assenyalat a À Punt Notícies que la Comunitat Valenciana està davant una possibilitat real de canviar el model de finançament.

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, en una entrevista en directe per a l'informatiu d'À Punt
El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, en una entrevista en directe per a l'informatiu d'À Punt

Un grup de negociadors es reuniran dimecres al Ministeri d'Economia per a buscar un acord polític per a la reforma del sistema de finançament. Vicent Soler afirma que hi ha molt de treball fet de cara a aquesta reunió, i que hi ha una novetat importantíssima: el fet que el ministeri ha reconegut que el conjunt de les autonomies està infrafinançat. "Si ho ha reconegut el ministeri, és important. I crec, per tant, que esta vegada podem entendre'ns millor i sobretot eixa entesa ha d'estar basada en el fet que tots els ciutadans tenen dret als mateixos serveis públics fonamentals". 

El conseller ha afirmat que hi ha regles més que suficients per a fer realitat un finançament just i posar fi a l'actual situació. "És que si no, només podem créixer -amb una bona sanitat, una bona educació, etc.- a costa del dèficit, i no n'hi ha dret, o d'altres polítiques també necessàries, com el canvi de model econòmic. I en un món de xicotetes i mitjanes empreses com és el nostre, amb el repte de la globalització, tot el món té clar que si no les ajudem, hipotequem el futur d'aquest país". 

Vicent Soler vol tractar a Madrid el tema del repartiment dels percentatges dels impostos bàsics, sobretot l'IVA, que ara és del 50%, per a reclamar-ne el 70. I major capacitat de decisió, ja que "fins ara, l'administració central decidia per tots, i això no és constitucional, almenys no és correcte des del punt de vista d'un estat que aspira de veritat a ser descentralitzat, autonòmic". 

Per al conseller d'Hisenda i Model Econòmic, dimecres per fi arriba l'oportunitat de resoldre un problema que ningú ha sigut capaç de solucionar.

També et pot interessar

stats