• VÍDEO | Economia, cultura i habitatge centren la jornada de campanya

  Notícies Política | 23/04/2019 21:28
  À Punt NTC

  L'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha participat aquest dimarts en un acte del Partit Popular a València, on ha donat suport a la candidata a la presidència de la Generalitat, Isabel Bonig. La presidenta del PPCV ha assegurat que el govern del Botànic és una “coalició sanchista” que està pel trencament i “converteix els valencians en catalans de segona”.

  El candidat del PSPV a la presidència de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha reunit a Gandia amb empresaris i agents econòmics de la comarca de la Safor. Puig ha explicat que l'objectiu del programa socialista és incentivar la reforma del model productiu i ha proposat que el banc públic de la Generalitat done suport a les xicotetes i mitjanes empreses. En un altre acte dedicat a la cultura, ha anunciat el llançament de 100.000 bons per al consum de productes culturals.

  Compromís ha celebrat un míting a Paterna en què han participat la candidata a la presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, i el candidat al Congrés per València, Joan Baldoví. Oltra ha anunciat que la coalició pretén que els més de set mil pisos buits que tenen els bancs en propietat es posen a disposició del lloguer social. 

  Ciutadans ha abordat aquest dimarts la posició de la formació taronja sobre la gestació subrogada en un acte a la Petxina de València. El candidat a les Corts per València, Jesús Salmerón, han afirmat que el seu és l'únic partit amb valentia per a legislar sobre un tema com la gestació subrogada, que ha qualificat de "delicat". Segons ha explicat, és necessari regular-la per llei.

  Unides Podem-Esquerra Unida vol impulsar la creació en valencià i abaixar l'IVA cultural. Són algunes de les propostes en matèria de cultura que han fet aquest dimarts. ​La coalició vol que la cultura tinga una entitat pròpia en la pròxima legislatura i apostarà per recuperar els cines en desús com a centres culturals.