El comissari d'Agricultura diu que la UE està disposada a analitzar les preocupacions del sector citrícola

La Conselleria d'Agricultura, la Unió i Compromís critiquen la visita "sense comptar amb el Consell" i "en campanya".

VÍDEO | El comissari d\'Agricultura diu que la UE està disposada a analitzar les preocupacions del sector citrícola

El comissari europeu d'Agricultura, Phil Hogan, ha destacat que la Unió Europea "està disposada" a analitzar les preocupacions del sector citrícola valencià sobre l'augment de les importacions, i en cas que la situació persistira, implantar algun "mecanisme de salvaguarda".

Hogan ha visitat València aquest divendres com a membre del Partit Popular Europeu, convidat pel vicepresident del grup en l’Europarlament, el valencià Esteban González Pons. 

El comissari ha apuntat com a possible opció l'activació d'una clàusula de salvaguarda a les importacions similar a la que va aprovar la Comissió Europea a l'arròs procedent de tercers països, que creu que va tindre un impacte "molt positiu".

Paral·lelament, ha advocat per la millora tant de les estructures agrícoles com de les explotacions i organitzacions interprofessionals, juntament amb l'harmonització de les normes d'importació-exportació. 

La Conselleria d'Agricultura i la Unió, molests per no haver comptat amb ells

Des de la Conselleria d'Agricultura han expressat malestar per la visita a València de Hogan, "sense comunicar-ho ni comptar amb el govern autonòmic". Tot i això, la consellera Elena Cebrián ha mostrat el seu "total respecte" als actes de qualsevol partit, "com no pot ser d'una altra manera".

En aquest sentit també s’han pronunciat des de la Unió. Han criticat en un comunicat que el comissari es desplace a València "de visita política i no escolte l'opinió de tot el sector en la major crisi citrícola dels últims temps". També han denunciat que no han sigut convidats a participar en la trobada "davant el veto inadmissible del PP a una part important de la citricultura de la Comunitat Valenciana".

Compromís veu la visita "electoralista" 

El portaveu de Compromís en el Parlament Europeu, Jordi Sebastià, ha titllat “d’electoralista" la visita de Hogan per no haver-se reunit “ni amb les autoritats autonòmiques d'Agricultura ni amb el sector". 

A més, ha assegurat que el desconeixement que té de la realitat del camp valencià és "irresponsable”, ja que va manifestar en una compareixença que “no tenia coneixement de la situació de l'agricultura mediterrània".

També et pot interessar

stats