Iglesias acusa Sánchez de mentir i de voler acaparar tot el poder

El líder del PSOE va dir que no hauria pogut dormir si haguera pactat un govern amb Unides Podem.

VÍDEO | Iglesias acusa Sánchez de mentir i de voler acaparar tot el poder

El líder de Podem, Pablo Iglesias, acusa el president del PSOE, Pedro Sánchez, de mentir i de voler acaparar tot el poder. Ho ha dit aquest divendres en una entrevista en què ha contestat a les paraules del president del govern en funcions, que va dir que no hauria pogut dormir si haguera pactat un govern amb Unides Podem. Iglesias li ha recomanat que, si no pot dormir, canvie de matalàs i que no falte al respecte.

Iglesias li ha recordat a Sánchez que, sense el suport d'Unides-Podem en la moció de censura, no seria president. A més, ha explicat que la norma general a Europa i a les comunitats autònomes és que els diputats es posen d'acord i hi haja governs de coalició. "L'excepció, l'anormalitat, és Pedro Sánchez que diu que, per a dormir bé, ha de tindre tot el poder i això que ha tingut dues ofertes damunt la taula, la nostra i la de Ciutadans", ha explicat Iglesias en el programa Espejo público.

En aquest sentit, el líder de la formació morada es penedeix d'haver confiat en la paraula del president en funcions, al qual ha acusat de mentir durant la negociació perquè li va assegurar que hi hauria coalició. "No és que no em volguera a mi, no volia Unides Podem, i ahir ho va confirmar", ha apuntat Iglesias.

A més, ha afirmat que, amb un acord programàtic amb el PSOE, "Sánchez hauria recorregut al suport de la dreta a l'hora de retallar. Si pot triar, sempre tria la dreta i, si no hi ha acord amb Ciutadans, és perquè Rivera no vol", ha dit el secretari de Podem.

"Amb Podem en el govern, les retallades són per dalt i no per baix"

Pel que fa a la desconfiança de Sánchez amb Unides Podem en assumptes com Catalunya, el líder de Podem ha indicat que ells assumirien la llei en la sentència del procés i el lideratge del PSOE. No obstant això, quan a la recessió econòmica, Iglesias ha deixat clar que, amb Podem en el govern, "les retallades es farien per dalt i no per baix".

Finalment, davant les declaracions de Sánchez sobre que Íñigo Errejón oferia els vots gratis de Més Madrid a la Comunitat de Madrid, Iglesias ha dit que és normal que Sánchez ho preferisca, "però nosaltres els 3,7 milions de vots que tenim no els donem gratis".

També et pot interessar

stats