La llei de l'eutanàsia, la primera admesa a tràmit en aquesta legislatura

La tramitació dependrà de si finalment es forma govern abans del 23 de setembre.

VÍDEO | La llei de l\'eutanàsia, la primera admesa a tràmit en aquesta legislatura

El Congrés admetrà a tràmit la proposició de llei socialista per a regular l'eutanàsia, una vegada que ha rebut aquest dimarts el suport verbal de tots els grups en el ple, llevat del PP i Vox.

D'aquesta manera, es converteix en la primera iniciativa que es tramita aquesta legislatura, encara que la tramitació dependrà de si finalment es forma govern abans del 23 de setembre. Malgrat el suport que ha rebut la iniciativa a falta de la votació, els grups parlamentaris han recriminat al PSOE que l'haja impulsada sense acord d'investidura, així com l'ús electoralista. 

Es tracta de la segona vegada que es pren en consideració aquesta proposta, ja que la iniciativa va decaure en la legislatura passada després que la cambra baixa es va dissoldre per la convocatòria electoral, un escenari que es podria tornar a repetir si no es formara l'executiu.

La proposta socialista per a regular l'eutanàsia demana "reconéixer el dret a posar fi a la vida d'un mateix en cas de malaltia greu i incurable, o d'una malaltia greu, crònica i invalidant".

També et pot interessar

stats