• VÍDEO | La plataforma Per un Finançament Just es manifesta per a reclamar una reforma "inajornable"

  Notícies Política | 18/11/2020 12:45
  À Punt NTC

  Concentració de la Plataforma #FinançamentJust a les portes de la Delegació del Govern / À Punt Ntc

  La plataforma Per un Finançament Just s'ha concentrat a les portes de les diferents seus de la delegació i les subdelegacions del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, sempre seguint la normativa sanitària, per a exigir que es modifique la llei i reclamar un model just.

  La plataforma està formada pels sindicats CCOO, UGT-PV, i pels partits polítics PSPV-PSOE, Compromís, Unides Podem i Ciutadans, que han mostrat la seua disconformitat amb un model antic que necessita una actualització. En la convocatòria, les diferents entitats explicaven que cada valencià i valenciana ha rebut 237 euros menys que la mitjana estatal i 839 euros menys que la millor finançada.

  A més, s'afegeix que l'infrafinançament i la infrainversió d'enguany arribarà als 1.600 milions d'euros, només comparant l'autonomia valenciana amb la mitjana.

  El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assegurat, en una entrevista en Les notícies del matí, que la reforma s'ha hagut de posposar a causa de la pandèmia i que era un fet comprensible; no obstant això, considera que ja no es pot ajornar més, que "és peremptòria".