La regulació de l'eutanàsia entra en la precampanya electoral

PSOE i Ciutadans són partidaris de promoure'n una llei, Podem els recorda que en 2017 bloquejaren una iniciativa i el PP guarda silenci.

VÍDEO | La regulació de l\'eutanàsia entra en la precampanya electoral

La regulació de l'eutanàsia ha entrat en la precampanya per a les eleccions generals del proper 28 d'abril. El PSOE i Ciutadans consideren que és necessari promoure una llei que regule el dret a morir dignament, mentre Podem els recorda que en 2017 bloquejaren una iniciativa que anava en eixe sentit. Els populars, de moment, guarden silenci. 

La qüestió ha arribat també fins a la Conferència Episcopal. La cúpula catòlica, que finalitza aquest divendres l'assemblea plenària, ha tornat a reiterar que estan en contra de l'eutanàsia i ha insistit que cal apostar per millorar les cures pal·liatives.

Oltra: "La vida digna ha de garantir-se fins a l'últim moment"

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, també s'ha manifestat sobre aquest assumpte, i ha dit que en un país democràtic no s'hauria d'haver produït una situació com la que va dur Ángel Hernández a prendre la decisió d'ajudar a morir la seua dona. "La vida digna ha de garantir-se fins a l'últim moment, evitant el sofriment, l'angoixa i que el tram final es convertisca en un infern per a qualsevol persona que no vulga passar per això", ha assenyalat durant la roda de premsa posterior al ple setmanal del Consell.

També et pot interessar

stats