Vox trau de la llista al Congrés la regidora d'Elx que denuncià l'exmarit per agressió

El partit justifica la decisió de no incloure-la en el fet que Amparo Cerdà està fent un gran treball a l'ajuntament.

La portaveu municipal de Vox a Elx, Amparo Cerdà, en una imatge d'arxiu
La portaveu municipal de Vox a Elx, Amparo Cerdà, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Vox ha deixat fora de la llista al Congrés per la circumscripció d'Alacant per a les eleccions generals del 10N la portaveu municipal de la formació a Elx, Amparo Cerdà, que al setembre va denunciar l'exmarit per agressió. Arran de la denúncia, es va activar el protocol de violència de gènere, tot i que ella mateixa ho va criticar. 

El partit d'ultradreta s'ha manifestat sempre en contra de la llei integral de violència de gènere, una normativa en la qual es va basar la comissaria on la regidora interposà la denúncia.

Amparo Cerdà ha caigut d'un lloc simbòlic, ja que anava en el número huit de la candidatura, quan al mes d'abril passat Vox va traure només un escó en la circumscripció d'Alacant al Congrés.

Des de la formació que presideix Santiago Abascal afirmen que els arguments per a prescindir de Cerdà són els mateixos pels quals també ha caigut de la llista al Senat la portaveu a Torrevella, Carolina Vigara: "Estan fent un gran treball als seus ajuntaments i no són substituïbles", asseguren.

També et pot interessar

stats