Més de 20.000 valencians i valencianes s’enfronten a la selectivitat

L'estudiantat ha obert una iniciativa en Change.org per a denunciar la dificultat de l'examen de Matemàtiques.

VÍDEO | Més de 20.000 valencians i valencianes s’enfronten a la selectivitat

20.250 alumnes de la Comunitat Valenciana (11.931 dones i 8.319 homes) s’enfronten, des d’aquest dimarts i fins al dijous, a les proves d’accés a la universitat. El primer examen és el d'Història d'Espanya, que ha començat a les 9:30 h. Enguany l'estudiantat ha pogut triar entre la restauració borbònica espanyola i la dictadura de Primo de Rivera.

La major part dels estudiants, 19.137, accedeixen a les proves després d’haver cursat el batxillerat, mentre que la resta, 1.104, procedeixen de cicles formatius. 

Les Notícies de la Nit ha entrevistat el coordinador de les proves, Toni Gil, qui ha destacat que el primer dia de les proves és el més intens per a l'estudiantat, però el segon i el tercer dia els alumnes els viuen amb més tranquil·litat. A més Gil ha recordat que el 95% dels estudiants aconsegueix accedir a la universitat. 

Polèmica per l'examen de Matemàtiques

El primer dia de les proves ja ha saltat la polèmica. Els estudiants han eixit de l'examen de Matemàtiques protestant per la gran dificultat de la prova i, fins i tot, els mateixos professors dels instituts han manifestat que la resolució dels problemes és molt complicada i alguns exercicis, poc comuns. 

Per a denunciar la complexitat de l'examen i buscar una solució, els estudiants han iniciat una petició en la plataforma en Change.org que ja ha rebut més de 15.000 firmes en menys de cinc hores. 

La meitat de l’alumnat encara no sap quina carrera estudiarà

El 47,39% de l’alumnat dubta quina carrera universitària triar després de finalitzar els seus estudis de Batxillerat, segons la XIV Enquesta Tendències Universitàries 2019 realitzada per la Universitat Francesc de Vitòria.

L'estudi també indica que només un 27,85% reconeix que ha rebut informació i xarrades per a conéixer les seues aptituds a l'hora de triar estudis superiors. A més, un 53,35% assegura que ha tingut informació, però que les eines emprades han sigut insuficients.

També et pot interessar

stats