El Govern Foral de Navarra i l'Ajuntament de Pamplona recorren contra la sentència de La Manada
Demanen que es condemne els acusats per delictes continuats d'agressió sexual i no d'abús sexual.
El govern de Navarra ha presentat hui un recurs d'apel·lació en què sol·licita la revocació de la sentència de La Manada i demana la condemna dels cinc acusats per delictes continuats d'agressió sexual amb penetració o violació, contra la intimitat, i de robatori amb violència o intimidació.
El recurs al·lega que els fets ocorreguts durant els santfermins de 2016 són constitutius de cinc delictes continuats d'agressió sexual i no de cinc delictes continuats d'abús sexual, com indicava la sentència, raó per la qual se’n sol·licita la revocació.
Per l'agressió sexual, el govern de Navarra sol·licita per als acusats la pena de 18 anys i 9 mesos de presó, llibertat vigilada durant 10 anys, que s'executaria amb posterioritat, i la prohibició d'acostar-se a la víctima a menys de 500 metres, i també la prohibició de comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà durant 20 anys.
Com a pena accessòria, es demana la inhabilitació absoluta de tots els acusats durant el temps de la condemna.
Així mateix, s'al·lega que va existir un delicte de robatori amb violència o intimidació i no un delicte lleu de furt, per la qual cosa se sol·licita la condemna dels cinc acusats, un d'ells com a autor material i la resta com a cooperadors necessaris.
Per aquest suposat delicte es demana per a ells la pena de tres anys de presó, més la pena accessòria d'inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu i la de suspensió d'ocupació o càrrec públic durant el temps de la condemna per a dos dels acusats.
Finalment, s'al·lega l'existència d'un delicte contra la intimitat pel qual se sol·liciten penes de tres anys i tres mesos de presó, i una multa de 21 mesos amb una quota diària de 9 euros per a quatre d'ells i de 15 euros per a un altre; i com a penes accessòries, la inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu i la de suspensió d'ocupació o càrrec públic per a dos dels acusats.
També hi ha presentat recurs l'Ajuntament de Pamplona, que insisteix que els fets ocorreguts en els santfermins de 2016 han de ser qualificats d'agressió sexual "per l'existència tant de violència com d'intimidació".
El consistori recorre contra tres aspectes concrets de la sentència: la qualificació dels fets com a abús sexual amb prevalença, la qualificació de furt lleu per la sostracció del telèfon mòbil de la víctima i l'absolució per un delicte contra la intimitat pels vídeos gravats pels cinc condemnats.
Els recursos del Govern Foral de Navarra i de la ciutat de Pamplona s'uneixen als de la Fiscalia, l'advocat de la víctima i el d'un dels acusats. L'advocat dels altres quatre acusats hi presentarà el seu recurs demà.