• VÍDEO | Ana Julia Quezada reconeix davant el jurat que va matar Gabriel

  Notícies Societat | 10/09/2019 13:20
  À Punt NTC

  Ana Julia Quezada arriba a l'Audiència d'Almeria aquest dimarts / Europa Press

  Ana Julia Quezada ha admés aquest dimarts davant el tribunal de jurat que el 27 de febrer de 2018 va matar Gabriel Cruz, de 8 anys, a la finca familiar de Rodalquilar, a Níjar (Almeria). L'Audiència d'Almeria acull aquest dimarts la segona sessió del juí per la mort del xiquet.

  "Sí", ha contestat a la primera pregunta que li ha formulat la fiscal Elena Fernández Lora, que li havia preguntat si havia posat fi a la vida del menut. Tot i això, l'acusada ha insistit a dir que és "innocent" i ratifica que el va matar de forma accidental. També ha manifestat que només respondrà les preguntes del ministeri fiscal i de l'advocat que la representa. 

  L'autora confessa de la mort de Gabriel ha trencat a plorar quan s'ha reproduït una conversació telefònica en què se l'escoltava a ella mateixa insultant la mare del xiquet. Quezada havia assegurat reiteradament que no tenia "cap problema amb ella". 

  En un altre moment de la declaració, Ana Julia ha assegurat que Gabriel es va dirigir cap a ella amb una destral i que la va insultar. Segons el seu relat, li va tapar la boca i el nas perquè es callara. Tot i això, ha assegurat que no recorda la quantitat de força que va emprar. Ha contat que tot va passar molt ràpidament i que quan va deixar el xiquet en terra, "ja no respirava". 

  La Fiscalia demana presó permanent revisable per assassinat i deu anys més de presó per lesions psíquiques als progenitors del menor. Després d'ella declararan a porta tancada els pares del menut i altres familiars.