• VÍDEO | Dos detinguts i dos policies ferits a València en acabar la concentració de Solidàries contra la Repressió

  Notícies Societat | València | 18/10/2019 23:34
  A Punt NTC

  Vídeo d'Europa Press.

  Agents de la Policia Nacional s’han desplegat a la plaça dels Pinazo de València per a separar una manifestació en “solidaritat contra la repressió” a Catalunya i la sentència contra els líders del procés i una contraprotesta d’ultres. Els agents han desplegat un cordó policial per a separar els dos grups, que es trobaven cara a cara i s’intercanviaven lemes, consignes i alguns insults.

  El col·lectiu Solidàries contra la Repressió havia convocat una concentració davant de l’edifici ocupat fins fa poc per la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, al carrer de Colom. Així, volien denunciar el que qualifiquen de “repressió de l’Estat i la Generalitat de Catalunya”. Vora 700 persones han donat suport a aquesta manifestació, segons al delegació del govern espanyol, i exhibeixen algunes estelades i pancartes en què es podia llegir “Solidaritat amb la revolta catalana”.

  En resposta a aquesta mobilització, els Grups de Defensa de València han encoratjat a “prendre la plaça abans que ells” perquè a València “no passe el que està passant a Catalunya”. També l’organització d’extrema dreta España 2000 ha fet una crida a acudir-hi. La contraprotesta estava formada per un centenar de persones que portaven ensenyes d’Espanya, banderes de la Falange i llançaven crits i lemes com “Unidad Nacional” o “Viva España”.

  La concentració convocada per Solidàries contra la Repressió ha acabat amb dos detinguts i dos policies ferits a la plaça de Sant Agustí de València. La delegació del govern espanyol ha anunciat que sancionarà els col·lectius d’extrema dreta per no haver comunicat la contraprotesta.