Confirmat el crim d’Ana Lucía com l’assassinat masclista número mil
Enguany ja han mort 25 dones assassinades a mans de les seues parelles o exparelles.
Mercedes a Aragó, Matilde a Galícia, María a Madrid, Juana María a les Illes Balears, Teresa, Carolina, Raquel, Rosario, Estefanía, Manuela, Empar, Inma, Raquel, Larisa, Beatriz a la Comunitat Valenciana. Des de 2003 es registren oficialment els assassinats masclistes, que ja arriben fins a mil amb el crim d’Ana Lucía divendres a Còrdova, segons ha confirmat la delegació del govern per a la violència de gènere.
Amb aquesta víctima són 25 les dones assassinades per les seues parelles o exparelles en 2019, que han deixat òrfens 14 xiquets i xiquetes. Aquestes colpidores xifres encara podrien pujar si les investigacions confirmen els crims de Romina, assassinada a Lanzarote, i el de Lisbete a Ayamonte, Huelva.
Ana Lucía, de 49 anys, va ser assassinada per la seua parella, que es trobava en llibertat condicional per l’assassinat de la seua anterior companya sentimental. Després de cometre el crim va incendiar la casa on vivien i es va suïcidar, per la qual cosa no podrà ser jutjat.
Combatre la violència masclista
“Ara ens deixarem la pell contra la violència masclista”, va afirmar aquest dilluns la consellera de Justícia, Gabriela Bravo. Durant la presa de possessió dels nous consellers i conselleres del Govern Valencià, tots van coincidir que la lluita contra la violència masclista és un dels grans reptes de la legislatura. Entre altres mesures, Bravo va anunciar que es duplicarà el personal especialitzat en les oficines de la xarxa d'assistència a les víctimes i que es crearan més unitats comarcals per a valorar el risc i evitar que una dona que ha denunciat siga atacada per la parella.
Com denunciar als agressors
El 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 51 idiomes diferents. Una telefonada que no deixa rastre en la factura, si bé cal esborrar-la del registre del telèfon mòbil.
Els menors també poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR 900 20 20 10, i totes aquelles persones que siguen testimonis d’alguna agressió han de telefonar al 112.