• El Consell autoritza FGV a licitar per 33 milions noves obres en la línia 10 de Metrovalència

  Notícies Societat | València | 06/09/2019 17:20
  À Punt NTC
  La Línia 10 connectarà l'Estació del Nord, des del carrer d’Alacant, amb el barri de Natzaret

  La Línia 10 connectarà l'Estació del Nord, des del carrer d’Alacant, amb el barri de Natzaret / À Punt Mèdia

  El ple del Consell ha autoritzat a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) la licitació del projecte de construcció de la superestructura de via, arquitectura i equipament del tram subterrani de la línia 10 de Metrovalència (Alacant-Natzaret). Aquesta línia 10, una vegada completada, permetrà unir el centre de València amb la zona de la Ciutat de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l'oferta de transport de la xarxa de Metrovalència.

  El pressupost ascendeix a 33,2 milions d'euros i comprén les actuacions necessàries per a condicionar les tres estacions subterrànies d'aquesta línia (Alacant, Russafa i Amado Granell), així com l'equipament del túnel. El projecte de construcció d'aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea.

  En l'actualitat, FGV executa les primeres obres d'infraestructura en el tram comprés entre la parada Amado Granell i la prolongació fins a Germans Maristes, la inversió del qual puja a 3,6 milions d'euros, amb un termini d'execució de set mesos i mig.

  Acció popular en el cas d'assassinat d'una dona víctima de la violència masclista a Calp

  D'altra banda, el Consell ha autoritzat l'Advocacia General de la Generalitat a exercir l'acció popular en el cas relacionat amb l'assassinat de Rita, víctima de violència masclista, el mes de juliol passat a Calp.