El documental ‘Horta de València’ alerta del perill de la pèrdua de terrenys agrícoles

La producció repassa els plans per a garantir la viabilitat de l’horta en el futur, com ara el Pla d’Acció Territorial i Dinamització de l’Horta de València.

Manifestació davant del Forn de Barraca abans d’enderrocar-lo
Manifestació davant del Forn de Barraca abans d’enderrocar-lo / @perlhorta

El documental ‘Horta de València’ reflecteix l’espai històric de vida i treball entorn als terrenys agrícoles, a més d’exposar els perills i la pèrdua que han afrontat en les últimes dècades per efectes de l’expansió urbana, el ‘boom’ immobiliari o l’ampliació de la V-21. La Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València (UV) ha acollit aquest dimarts la presentació d’aquest treball emmarcat en el programa Docufòrum, un programa de projeccions sobre el territori i la identitat valenciana.

La producció repassa els plans per a garantir la viabilitat de l’horta en el futur, com ara el Pla d’Acció Territorial i Dinamització de l’Horta de València i altres mesures de serveis ambientals i suport als i les llauradores. El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta de l’Ajuntament de València, Alejandro Ramón, ha posat l’accent durant l’acte en la necessitat de salvaguardar l’horta, “no solament per la seua importància patrimonial i bellesa paisatgística sinó per la seua funció de pulmó verd per a la ciutat de València”. Els directors de la càtedra L’Horta de València, Territori Metropolità, Enric Guinot i Joan Carles Membrado, han coincidit en la importància de denunciar els perills que amenacen la viabilitat de l’horta i “la pèrdua d’una producció agrícola a les portes de la ciutat”, que consideren un espai patrimonial i identitari.

També et pot interessar

stats