El fem orgànic dels contenidors marrons ja és compost que fertilitza l’horta de Campanar, Benimàmet i Paterna

L’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus ha comercialitzat per primera vegada 3.000 tones de fertilitzant.

Compost fet amb residus del contenidor de fem orgànic
Compost fet amb residus del contenidor de fem orgànic / EMTRE

L’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus (Emtre) ha venut a un agricultor de l’horta de València 3.000 tones del compost produït a partir dels contenidors marrons de fem orgànic situats en bona part dels municipis que conformen l’entitat, un adob que ja s’utilitza per enriquir l’horta de Campanar, Benimàmet i Paterna.

És la primera vegada que l’entitat comercialitza aquest producte, que ha sigut tractat a la planta de gestió de residus de Los Hornillos, a Quart de Poblet. El compost ha sigut catalogat com a fertilitzant de tipus B, apropiat per al seu ús en l’agricultura tradicional. No obstant això, l’entitat espera que en els pròxims anys puga ser considerat de tipus A i apte per a l’agricultura ecològica.

Per al president de l'Emtre i vicealcalde de València, Sergi Campillo, la notícia és “enormement positiva perquè tanquem el cercle al nostre propi territori amb una operació Km 0”. I és que la producció de compost a partir de les restes orgàniques del contenidor marró completa el que es coneix com a economia circular, ja que els residus de les fruites i hortalisses es converteixen en fertilitzant per a noves fruites i hortalisses que acabaran tornant al contenidor marró.

“Els veïns i veïnes de l’àrea metropolitana poden contribuir a evitar l’ús de fertilitzants químics en l’horta de València si reciclem correctament els residus orgànics en el contenidor marró”, recorda Campillo.

També et pot interessar

stats