• El fiscal demana quatre anys i 100 milions d'euros a Jaime Botín per contraban d'un picasso

  Notícies Societat | 08/11/2019 13:20
  À Punt NTC
  L'expresident de Bankinter, Jaime Botín

  L'expresident de Bankinter, Jaime Botín / Paco Campos (Efe)

  El fiscal ha mantingut aquest divendres en el juí la petició de quatre anys de presó i multa de cent milions d'euros per a l'expresident de Bankinter Jaime Botín per delicte de contraban d'un picasso declarat inexportable pel govern espanyol i que li va ser confiscat en 2015 en el seu vaixell a Còrsega (França). 

  L'advocada de l'Estat s'ha sumat a l'acusació per un delicte de contraban de béns culturals mentre que el lletrat defensor ha reclamat l'absolució de l'acusat.

  En les conclusions definitives el fiscal ha sol·licitat també que l'obra intervinguda, Cap de dona jove, que Pablo Picasso va pintar en 1906 i que està depositada en el Museu Nacional Reina Sofia, siga adscrita al domini públic espanyol en aplicació de la llei de patrimoni històric.


  Detall del quadre 'Cap de dona jove' (1906) de Pablo Picasso / Efe

  Jaime Botín va intentar vendre aquest quadre en una subhasta a Londres en 2013 però no va poder perquè en 2012 va ser declarada inexportable pel Ministeri de Cultura. El juliol de 2015 va ser intervingut en un control duaner en el veler de l'acusat en el port de Calvi de Còrsega quan estava preparat per a ser portat amb avió a Suïssa.