• El govern abonarà el 27 de juliol els endarrerimets per la pujada de les pensions

  Notícies Economia | 12/07/2018 21:20
  À Punt Notícies
  La pujada s'incorporarà a la paga dels pensionistes des de la nòmina d'agost

  La pujada s'incorporarà a la paga dels pensionistes des de la nòmina d'agost / Steve Buissinne

  Els nou milions i mig pensionistes d'Espanya es posaran al dia a finals de mes. La ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, ha avançat que el 27 de juliol es pagaran els endarreriments acumulats des del gener per la pujada prevista de les pensions en els pressupostos generals de l'Estat. L'increment és de l'1,6% per a les del règim general i del 3% per a les mínimes i les no contributives, i suposarà una quantitat mitjana a ingressar d'uns cent euros. 

  La pujada s'incorporarà a la paga dels pensionistes des de la nòmina d'agost, en què també es consolidarà una altra pujada de 3 punts (del 52 al 56%) en la base reguladora de les pensions de viudetat.  

  L'anunci s'ha fet en la comissió de seguiment del Pacte de Toledo, on la ministra ha explicat que l'objectiu del goverrn central és fer partíceps els pensionistes del creixement econòmic després d'anys de retallades. Al llarg del 2018 les pensions s'havien revaloritzat un 0,25%, el mínim que es preveu des de la reforma de 2013 quan el sistema de la Seguretat Social està en dèficit. 

  "Els objectius són clars. Cal reforçar l'equilibri del sistema actual però no hi haurà reducció en les pensiones ni retrocés", ha promés Valerio. També ha criticat durament el fet que col·lectius amb rendes escasses, en refèrencia als pensionistes, s'hagen vist obligats a cordar-se el cinturó, segons ella, per les polítiques del PP. 

  La ministra també ha avançat que l'executiu de Pedro Sánchez estudia mesures alternatives per al sosteniment i la viabilitat del sistema de la Seguretat Social, entre les quals hi ha la possibilitat de pagar part de les pensions contributives via impostos, mitjançant els pressupostos generals de l'Estat, com ja passa en altres països de la Unió Europea.