El govern espanyol crearà un comité d’experts per avaluar el canvi horari

Pedro Sánchez assegura que cal "saber exactament què convé en termes de productivitat, de qualitat de vida i de benestar social".

El president de l’executiu ha manifestat que està "prou d'acord" amb la proposta de la Comissió Europea
El president de l’executiu ha manifestat que està "prou d'acord" amb la proposta de la Comissió Europea

El president del govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest divendres, 31 d’agost, que constituirà un comité d'experts per a avaluar la posició d'Espanya sobre el canvi d’hora. Sánchez ha assegurat que és necessari “saber exactament què convé en termes de productivitat, de qualitat de vida, de benestar social, d'estalvi energètic".

Així ho ha assegurat el president de l'executiu en la roda de premsa oferida al costat del seu homòleg costa-riqueny, Carlos Alvarado, en ser preguntat sobre si és més partidari de l'horari d'estiu o del d'hivern, i si es planteja dur a terme algun tipus de consulta sobre aquest tema.

El president de l’executiu ha manifestat que està "prou d'acord" amb la proposta de la Comissió Europea d'eliminar el canvi d'hora que es produeix dues vegades a l'any en els països europeus. Tot i això, no s'ha decantat encara per mantindre l'actual horari d'estiu o el d'hivern.

Sánchez ha defés que aquest assumpte és "important" i necessita "una anàlisi seriosa, i rigorosa”. "La posició d'Espanya en l'assumpte dels usos horaris ha d'exigir i requerir un gran consens", ha subratllat.

Suport de l'executiu

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha assegurat aquest divendres que l'executiu espanyol "està d'acord" amb la línia europea. Segons Celaá, la racionalització d'horaris i el virtual canvi de fus horari és un tema "molt complex, controvertit i interessant" i, encara que no pot avançar detalls, "forma part de l'agenda de l'executiu".

Per la seua banda, el ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, no ha descartat que Espanya puga tindre "un altre fus horari" d'acord amb la seua posició geogràfica, i ha defés que la ciutadania done l'oportunitat al Parlament Europeu "a veure si és capaç de trobar un comú denominador entre països que estan en situacions geogràfiques tan diferents".

També la cambra legislativa de la Comunitat Valenciana ha demanat dues vegades aquesta legislatura que es mantinga l'horari d'estiu pels beneficis econòmics i socials que comporta per al territori valencià. Va ser l'any 2016 quan les Corts va acordar afegir-se a la proposta de mantindre l'horari d'estiu i va demanar el Govern d'Espanya que adoptara les mesures necessàries per a obrir un debat social i sobre el fus horari.

També et pot interessar

stats