El feminisme es manifesta a l’espera de la sentència del Suprem sobre La Manada

El tribunal decideix si condemna els acusats per abús sexual o violació.

El feminisme es manifesta a l’espera de la sentència del Suprem sobre La Manada
El feminisme es manifesta a l’espera de la sentència del Suprem sobre La Manada

Poc més d'un any després de la sentència de La Manada, el cas recala aquest divendres en el Tribunal Suprem, que estudiarà si modifica la condemna a nou anys de presó que un tribunal va imposar als cinc acusats per un delicte d'abús i no d'agressió sexual (violació) a una jove en les festes de Sant Fermí de 2016 en no apreciar intimidació. Aquest divendres, cinc jutges del Suprem han de decidir com a última instància penal si el que va ocórrer a Pamplona s’enquadra en el tipus penal de l'agressió sexual, com sostenen les acusacions.

El Moviment Feminista de València es concentra aquest divendres a la Ciutat de la Justícia per a exigir al Suprem que revoque la sentència i qualifique els fets com a agressió sexual. La portaveu de la Coordinadora Feminista de València, Cándida Barroso, ha afirmat en Les notícies del matí que volen mostrar el seu suport a la víctima i reclamar que "la justícia necessita canvis".

Barroso considera que en diversos països de l'entorn europeu la sentència que cataloga els fets d'abús sexual "seria impossible perquè apliquen perspectiva de gènere i tenen coneixement exhaustiu de com opera la intimidació psicològica a les víctimes".

La portaveu feminista s'ha mostrat optimista amb la resolució del Suprem i ha afirmat que "hi ha cert consens tant en la judicatura com en la política que la llei no pot estar per darrere de l'anàlisi sociològica".

La primera sentència va despertar una gran resposta social, amb protestes multitudinàries, i va motivar l'inici d'un canvi legal que encara no ha culminat per a suprimir del Codi Penal la diferència entre l'abús i l'agressió sexual.

Tant la Fiscalia com la resta d'acusacions sol·liciten una condemna de 18 anys de presó, en considerar-los culpables d'un delicte continuat d'agressió. "No és admissible forçar el dret fins a extrems d'exigir de les víctimes actituds heroiques que inexorablement les conduiran a patir mals majors", assegurava la Fiscalia en el seu recurs.

La defensa, per contra, insisteix en l'absolució de José Ángel Prenda, Jesús Escudero, Alfonso Jesús Cabezuelo, Ángel Boza i Antonio Manuel Guerrero.

També et pot interessar

stats