• El TSJ anul·la 11 articles del decret sobre l'ús del valencià en la Generalitat

  Notícies Societat | 18/07/2018 15:05
  À Punt NTC
  El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana

  El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana

  El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana ha declarat la nul·litat parcial del decret 6/2017 que regula l'ús del valencià en l'administració pública autonòmica. La sala contenciosa administrativa de l'alt tribunal valencià ha anul·lat 11 articles en considerar que la norma ignora la realitat plurilingüe del territori reconeguda en l'estatut d'autonomia. 

  El tribunal declara contraris a dret els preceptes que donen un ús destacat al valencià sobre el castellà en les notificacions, la retolació d'edificis i la comunicació entre els empleats públics i amb els ciutadans. També considera nuls els articles relatius a l'ús del valencià en publicacions i publicitat institucional, en els concursos públics amb proveïdors, en la retolació de carreteres, camins i altres dependències i serveis d'interés públic que depenen d'entitats locals.

  Dos diputats del Partit Popular van interposar un recurs que demanava la nul·litat íntegra de la norma perquè consideraven que la discriminació positiva a favor del valencià no garantia el dret dels ciutadans a relacionar-se amb l'administració en la llengua oficial de la seua elecció.