• Els 26 migrants arribats en pastera a costes valencianes passen dimarts a disposició judicial

  Notícies Societat | la Marina Alta | 02/09/2019 16:00
  À Punt NTC
  Personal de Creu Roja atén les persones migrants

  Personal de Creu Roja atén les persones migrants / Creu Roja

  Els 26 migrants que van arribar diumenge en dues pasteres a les costes del sud valencià tenen previst passar a disposició judicial aquest dimarts.

  La primera embarcació arribà a les cales de Xàbia a les huit de la vesprada amb setze joves, tots algerians, que van quedar ingressats en la caserna de la Guàrdia Civil d'aquesta localitat de la Marina Alta. 

  Dos hores després, es va interceptar en alta mar una altra pastera amb deu persones més de la mateixa nacionalitat. La nau de Salvament Marítim els traslladà al port d'Alacant, on els va atendre personal de la Creu Roja. 

  Una vegada acabades les diligències policials, les autoritats judicials han de decidir si els internen en un CIE, en un centre assistencial si són menors, o si els posen en llibertat, en el cas que no tinguen antecedents.

  36 persones en 48 hores

  Des de divendres, són 36 les persones que han arribat en pastera a les costes valencianes. A les 26 de diumenge, s'afegeixen les deu que tocaren terra el divendres a la cala Lanussa del Campello (Alacantí). Huit ja han passat a disposició judicial i els han traslladat a un CIE de Madrid. Els altres dos, menors d'edat, estan sota tutela de Protecció de Menors.