Els bolets que va servir el Riff venien de la Xina i foren distribuïts per una empresa lleonesa
S'ha activat un protocol d'alerta perquè el producte s'ha distribuït per altres punts d'Espanya.
Els bolets que va servir el restaurant Riff i que, i que probablement van ser l'origen de la mort d'una dona i de la intoxicació d'altres 30 clients, procedien de la Xina i van arribar a València a través d'una empresa distribuïdora de Lleó.
Aquesta partida de bolets (fong múrgola) es va distribuir també a altres restaurants d'Espanya i s'ha activat un protocol d'alerta per a retirar tot el producte servit.
En tindre coneixement que els bolets es van distribuir des de Lleó, la Conselleria de Sanitat es va posar en contacte amb l'administració de Castella i Lleó. El propietari de l'empresa ja havia paralitzat totes les comandes fins que se n'aclarira la causa de la intoxicació. A més, ell mateix havia sol·licitat una analítica per a comprovar si el producte era apte per al consum.
El Servei Territorial de Sanitat de Lleó ha traslladat tota la documentació derivada de la inspecció a la Conselleria de Sanitat, i a València, el jutjat d'instrucció número 1 instrueix la causa oberta per aquest cas.
Fins al moment s'han detectat 30 casos d'intoxicació amb una simptomatologia molt lleu, principalment vòmits, i té una bona evolució.
Els inspectors de seguretat alimentària van realitzar el dia 18 de febrer una visita d'inspecció al restaurant, que es trobava sense activitat des d'aquell moment, i no es van detectar deficiències relacionades amb factors que hagueren pogut contribuir a la toxiinfecció alimentària.
A més, es va procedir a la recollida de mostres d'algunes matèries primeres i d'aliments que formaven part del menú degustació, possible causant de la intoxicació.