• Els morruts rojos es mengen les palmeres de la desembocadura del Millars

  Notícies Societat | 08/11/2019 22:42
  A Punt NTC

  Palmera canària afectada pel morrut roig.

  Els morruts rojos, coleòpters invasors procedents de l'Àsia central, s'han menjat en els últims anys desenes de palmeres canàries i datileres del paisatge protegit de la desembocadura del riu Millars. 

  L'última palmera canària greument afectada per l'atac indiscriminat del morrut roig està al paratge del Termet de Vila-real, a la vora dreta del Millars. La guarderia rural del Consorci Riu Millars, que formen els ajuntaments de Borriana, Almassora i Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat, ha pogut detectar l'afecció de la palmera a conseqüència de la caiguda de les fulles. 

  Durant els últims anys el consorci gestor han comprovat l'atac d'aquests insectes tant en palmeres canàries com datileres que creixien en llocs tan emblemàtics com les Alqueries de Santa Bàrbera de Borriana, l'ermita de Santa Quitèria d'Almassora i el Termet de Vila-real. 

  El morrut roing el detectaren a Espanya l'any 1994 i des d'aleshores s'ha escampat pertot arreu, posant en perill llocs tan emblemàtics com el palmerar d'Elx i espècies de palmeres valencianes com el margalló.