• Els pilots de Ryanair inicien cinc jornades de vaga pel tancament de les bases

    Notícies Societat | 19/09/2019 08:30
    À Punt NTC

    Els pilots de Ryanair a Espanya inicien aquest dijous cinc jornades de vaga pel tancament de bases a Tenerife Sud, Gran Canària, Lanzarote i Girona. Segons les previsions del sindicat Sepla, suposaria l'acomiadament de més de 500 empleats, inclosos 150 pilots.

    Aquesta vaga se suma a les aturades que duen a terme els tripulants de cabina des del principi de setembre. Els pilots estan cridats a fer vaga els dies 19, 20, 22, 27 i 29 de setembre i quatre d'aquests dies coincidiran amb la vaga dels tripulants. No obstant això, tant els pilots com la companyia irlandesa creuen que les aturades no obligaran a Ryanair a cancel·lar vols.

    L'aerolínia ha subratllat els esforços dels pilots i dela tripulació de cabina espanyola, que ha confirmat que treballarà segons el que s'estableix i no donarà suport a la vaga. D'altra banda, ha insistit a convidar els sindicats a reprendre les converses, ja que asseguren que el tancament de les bases d'hivern amb pèrdues no es revocarà "per moltes vagues sense sentit que es convoquen".