• Els vins valencians del 2018 seran d'una qualitat alta

  Notícies Societat | la Plana d’Utiel-Requena | 15/08/2018 16:45
  À Punt NTC
  El 15 de setembre s'iniciarà la verema de les varietats primerenques

  El 15 de setembre s'iniciarà la verema de les varietats primerenques

  Enguany, els viticultors començaran la verema a mitjan setembre, una data més habitual que la del 2017, quan es va avançar la collita al mes d'agost per la falta de pluges i les altes temperatures. L'enòleg del celler Ladrón de Lunas, Fernando Martínez, assegura a À Punt que els grans de raïm tindran el temps necessari, normalment uns 40 dies, per a arribar al punt d'equilibri del sucre, que proporciona el grau d'alcohol al vi i l'acidesa, essencial per a la conservació. "La situació que s'ha donat el 2018 és l'ideal per a obtindre una producció alta i de bona qualitat", ha assegurat Fernando Martínez.   

  El 15 de setembre s'iniciarà la verema de les varietats primerenques, com el raïm Moscatell, que creixen a les zones més càlides del territori valencià, com ara Godelleta o Xiva. Uns dies més tard, cap al 25 de setembre, serà el moment de recol·lectar les espècies que es troben a una altitud major, com el raïm de Boval, ingredient estrela dels vins d’Utiel i Requena. En 2018, la primavera ha sigut plujosa i l'estiu ha arribat tard: les condicions idònies perquè el raïm madure tranquil·lament. 

  El 2017 els viticultors hi van haver d'avançar la verema perquè va ser un any sec i els grans van arribar al punt d'equilibri entre sucre i acidesa abans d'hora. "La de l'any passat va ser una situació atípica perquè el raïm va madurar massa ràpid per la falta d'aigua i la calor excessiva", recorda el tècnic del Consell Regulador de la DO Utiel-Requena, Diego Pérez.

  Agricultors i enòlegs estan pendents del cel i asseguren que si les temperatures continuen igual, la de 2018 serà una collita per a recordar.