• Elx demana que es revise la seua situació per a passar a la fase 1

  Notícies Societat | el Baix Vinalopó | 11/05/2020 17:58
  À Punt NTC

  L'alcalde Carlos González ha demanat una explicació perquè no avancen cap a la fase 1 de la desescalada / @ajuntamentelx.

  L'alcalde d'Elx, Carlos González, ha demanat a la consellera de Sanitat, Ana Barceló, que sol·licite al Ministeri la revisió de la situació dels dos departaments de salut del municipi i una explicació de les causes que han motivat que no avancen cap a la fase 1 de la desescalada.

  González ha mantingut aquest dilluns una trobada amb Barceló, a qui va demanar una reunió urgent quan es va saber quines àrees sanitàries passaven a la fase 1 aquest dilluns. L'alcalde ha dit que existeixen conclusions "clares" i que les dades sanitàries valencianes són "indubtablement positives".

  L'alcalde ha assenyalat que els departaments de l'Hospital General d'Elx i el d'Elx-Crevillent ocupen els llocs 15 i 23 en el conjunt dels 24 departaments de la Comunitat Valenciana en taxa de contagis. I quant a la taxa de mortalitat, són els dos que registren les xifres més baixes, amb dotze i huit defuncions, respectivament.

  González ha sostingut que entrar en la fase 1 de la desescalada és fonamental per dues qüestions: "L'anímica i l'econòmica". No obstant això, l'alcalde ha volgut donar un toc d'atenció al conjunt de la població, després que en els últims dies s'han donat "símptomes de relaxació" en el manteniment del distanciament.