• Elx vol ser la Capital Verda Europea per al 2030

  Notícies Societat | el Baix Vinalopó | 20/07/2018 13:55
  À Punt NTC
  Carlos González Serna, alcalde d'Elx, durant la presentació

  Carlos González Serna, alcalde d'Elx, durant la presentació / Ajuntament d'Elx

  A Espanya només la ciutat de Vitòria ha aconseguit convertir-se en capital verda europea . Va ser l'any 2012. Elx té el repte ara d'agafar el testimoni al 2030, i apostar per un  projecte de futur que ja s'ha presentat a la societat il·licitana.

  La ciutat s'ha posat en marxa per a adoptar mesures encaminades a complir els requisits de la Comissió Europea. Entre ells, 12 indicadors mediambientals  exigits per Europa, desenvolupar un estil de vida sostenible i demostrar la singularitat del municipi. Totes aquestes actuacions s'arrepleguen en el Pla Estratègic 2020-2030. 

  Per a aquesta aposta, s'ha de comptar amb la participació de tots els ciutadans que han de treballar en nous hàbits i costums, en fer el seu estil de vida més sostenible i tindre una major consciencia  i cultura ciutadana. També caldrà la participació de les tres administracions i de totes les forces polítiques en el govern de la ciutat. 

  Per tal d'aconseguir que Elx siga Capital Verda, el 2030 s'han de resoldre moltes qüestions que la ciutat té pendents, com ara recuperar els barris més degradats, reduir l'ús del plàstic, innovar en la sostenibilitat en les empreses, rescatar el riu Vinalopó, i augmentar la protecció del patrimoni urbà i dels paratges naturals.