• EN DIRECTE | Última hora de la crisi del coronavirus

    Notícies Societat | 09/04/2020 07:35
    À Punt NTC

    Aquest Dijous Sant està marcat pels controls a les carreteres, que s'intensifiquen per a evitar desplaçaments a segones residències durant el confinament, especialment a zones del litoral i destinacions de vacances. Molts municipis costaners, com ara Benidorm, Calp o Peníscola es blinden i tanquen els accessos durant el pont. Precisament, el Congrés vota allargar l'estat d'alarma i la situació de confinament quinze dies més, fins al 26 d'abril. La pròrroga tirarà avant previsiblement, ja que tant el PP com Ciutadans han confirmat que hi donaran suport. 


    L’últim balanç de la incidència del coronavirus a la Comunitat Valenciana deixa la xifra més alta de persones recuperades en un dia: 241. Així, des de l'inici de la pandèmia han rebut l'alta 1.344 persones. Tot i aquesta dada positiva, el nombre de nous casos i morts ha tingut un xicotet augment. En les últimes 24 hores, s’han detectat 212 nous contagis, 103 més que dimarts. Per tant, la xifra total de positius ascendeix a 7.655. Pel que fa al nombre de defuncions, en l'últim dia n’hi ha hagut 52, 17 més que ahir. D’aquesta manera, ja han mort 724 persones diagnosticades amb el virus.


    A Espanya, en les últimes 24 hores ha augmentat el nombre de morts i de positius per segon dia consecutiu. S'han registrat 757 defuncions, 14més que en l'últim balanç, de manera que el nombre total de defuncions és ja de 14.555. Pel que fa al nombre de nous contagis, en les últimes hores se n'han detectat 6.180, 702 més que ahir, i la xifra d'afectats per coronavirus és de 146.690. Els contagis mundials ja deixen un milió i mig de contagis en tot el món i el nombre de defuncions supera les 88.000, segons les últimes dades de la Universitat Johns Hopkins.