Estudien convertir el mur de Paterna en un memorial de la repressió franquista

Familiars de les víctimes i institucions es reuneixen per a donar forma a un projecte que recupere l’espai on van afusellar 2.238 represaliats.

El mur de Paterna, en una imatge d’arxiu
El mur de Paterna, en una imatge d’arxiu / Dival

L’espai on van afusellar a 2.238 víctimes del franquisme, el mur de Paterna, és hui dia propietat privada. Desprotegit des de fa anys de les inclemències del temps i possibles actes vandàlics, com els que van ocórrer fa dos anys en aparéixer pintades amb esvàstiques i el cognom Franco, sembla que està més prop de convertir-se en un memorial pels represaliats de la dictadura.

Familiars de les víctimes que van assassinar en el municipi de l’Horta Nord s’han reunit aquest dimecres amb representants de l’Ajuntament de Paterna i la Diputació de València per a donar forma a un possible concurs d’idees que recupere la dignitat d’aquest espai. “El que volem és una estructura on apareguen els noms dels 2.238 afusellats”, ha manifestat a À Punt NTC Ismael Fita, president de l’agrupació de famílies i nebot d’Àngel Torres Tolosa, veí de Mislata a qui van afusellar, amb 24 anys, el 24 de juliol de 1940. En la trobada han participat també les persones propietàries del recinte, les quals s’han mostrat, segons fonts de la corporació provincial, “totalment obertes a cooperar”.

També et pot interessar

stats