• Expedienten un metge de Xelva, candidat de Vox a les Corts, denunciat per assetjament

  Notícies Societat | els Serrans | 18/04/2019 14:45
  À Punt NTC
  El centre de salut de Xelva, en una imatge d'arxiu

  El centre de salut de Xelva, en una imatge d'arxiu / GVA

  La Conselleria de Sanitat ha obert un expedient disciplinari al metge d'Atenció Primària de Xelva Vicente Manuel Roglá, número tres de la candidatura autonòmica de Vox a les Corts Valencianes, després de la denúncia per assetjament presentada contra ell per una pacient en 2018.

  Fonts de la conselleria han confirmat la inspecció sanitària després d'una queixa presentada per una dona en el Servei d'Atenció i Informació al Pacient (SAIP) del centre de salut de la comarca dels Serrans. Aquestes fonts no han precisat el contingut de la queixa però, segons avança aquest dijous l'edició valenciana d'eldiario.es, l'afectada va posar una denúncia davant la Guàrdia Civil i Sanitat després d'acudir el passat 18 de novembre al centre de salut de Xelva per una erupció cutània en la seua cintura.

  La denunciant, afig, va dir sentir-se "bruta i humiliada" per les paraules del metge i va afirmar tindre por davant la possibilitat de tornar a ser atesa per ell. Segons eldiario.es, Sanitat va respondre a la queixa amb un escrit datat el 19 desembre on es disculpava "pels inconvenients patits" i explicava que "el doctor va tractar de rebaixar la seua preocupació amb diferents frases, deduint que degué haver-se produït una mala interpretació de les seues paraules" i que demana "disculpes per això".

  Des de Vox han assenyalat que la notícia publicada aquest dijous "fa referència a una denúncia basada en uns fets que són completament falsos, que atempten contra la dignitat personal i professional del candidat". "L'assumpte està en mans dels advocats", han afegit des de la formació política.