• Farmamundi i la Generalitat doten de medicaments i material sanitari tres camps de desplaçats de l'Iraq

  | 19/02/2020 16:15
  À Punt NTC
  Camp de desplaçats al nord de l'Iraq

  Camp de desplaçats al nord de l'Iraq / Farmamundi

  Farmamundi i la Generalitat estan duent a terme una intervenció d'emergència fins al mes juliol per a millorar l'atenció en tres camps de desplaçats de l'Iraq, als quals dotaran de medicaments i material sanitari.

  Segons ha explicat l'ONG, els últims esdeveniments en el nord de l'Iraq, que han enfrontat les tropes dels EUA i l'Iran,  no afavoreixen la situació en els camps situats en el territori kurd iraquià. "La concentració de fons internacionals destinats a l'atenció de la població refugiada siriana està provocant la impossibilitat de donar resposta a les necessitats de les persones desplaçades internes en aquesta zona, especialment a la població yazidita", assenyalen.

  Sharya, Kabartu 2 i Bersivy 1 són tres dels 17 camps en territori kurd iraquià que donen assistència a la població desplaçada interna en Dohuk, i que alberguen actualment a 37.990 persones, en la seua majoria població yazidita.

  Principals desafiaments sanitaris

  La responsable d'Acció Humanitària i Emergències de Farmamundi, Tania Montesinos, ha explicat que els principals desafiaments sanitaris són "la baixa cobertura d'immunització i atenció prenatal i postnatal; l'elevada mortalitat infantil i materna; la creixent vulnerabilitat a la violència per motius de gènere, i una escassa atenció a les persones amb diversitat funcional".

  El projecte, que s'estendrà fins a juliol de 2020, pretén enfortir els sistemes locals d'aquests centres de Dohuk, ja que els fons internacionals d'ajuda estarien ja garantits per als pròxims mesos sols per a la població siriana refugiada, però no per a la població desplaçada interna. Per a aquest col·lectiu es preveu una bretxa en l'estoc disponible de medicaments i material mèdic si la situació continua, escenari que Farmamundi, amb el suport de la cooperació valenciana, vol evitar.