Gandia demana ajudes al Govern d'Espanya per l'incendi de Llutxent

El ple municipal acordat sol·licitar també línies de préstecs preferencials subvencionades per l'ICO.

Una de les cases afectades pel foc a la partida de Marxuquera
Una de les cases afectades pel foc a la partida de Marxuquera / Natxo Francés (Efe)

L'Ajuntament de Gandia ha acordat sol·licitar al govern central la declaració de zona d'emergència a la superfície afectada per l'incendi de Llutxent i ajudes econòmiques pels danys causats. A més, demanarà obrir línies de préstecs preferencials subvencionades per l'ICO.

En concret, la declaració per una emergència de protecció civil es demana per a la zona de Marxuquera Alta i les urbanitzacions de Montesol, Montepino, Las Cumbres i l'Ermita, així com totes aquelles zones del terme municipal de Gandia que han quedat danyades pel foc que es va iniciar dilluns al terme municipal de Llutxent, a la Vall d'Albaida.

Segons ha acordat el ple municipal aquest dimecres, a més de la declaració de zona afectada per emergència, se sol·licita a l'executiu encapçalat per Pedro Sánchez la concessió d'ajudes econòmiques tant a particulars, per danys en l'habitatge habitual i elements de primera necessitat, com a les corporacions locals per les despeses derivades d'actuacions "inajornables".

El consistori demana també ajudes per a persones físiques o jurídiques que hagen dut a terme la prestació personal o de béns, ajudes per a establiments industrials, mercantils i de serveis per danys en produccions agrícoles, ramaderes, forestals i d'aqüicultura marina, i subvencions per danys en infraestructures municipals i a la xarxa viària provincial.

Quasi 3.000 persones evacuades

L'incendi declarat dilluns ha obligat ja a desallotjar prop de 3.000 veïns i veïnes de Pinet, Marxuquera, la Drova, Barx i algunes cases de Quatretonda. A Gandia s'han iniciat actuacions per tal de reallotjar les persones afectades per l'incendi i informar-los sobre els riscos, les mesures previstes i les conductes que han de seguir.

El consistori de la localitat ha habilitat dos punts de reallotjament de veïns afectats, l'Espai Baladre i el Centre de Convivència de Corea.

A més, aquest dimecres s'ha constituït un comité assessor i s'ha acordat la creació d'un lloc de comandament local per a coordinar les actuacions, que se situarà a la sala de comissions de l'Ajuntament, i s'ha posat a la disposició dels afectats una oficina d'atenció especial per a oferir la informació que requerisquen i que se situarà a la planta baixa de l'edifici del consistori.

També et pot interessar

stats