• Greenpeace veu en la cimera del clima només "xicotets avanços col·lectius"

  Notícies Societat | 16/12/2018 13:54
  À Punt NTC

  El president de Greenpeace Espanya, David Sandoval

  La comunitat internacional va aconseguir acordar aquest dissabte, en la cimera del clima a Katowice, les regles que permetran aplicar l'Acord de París contra el canvi climàtic. No obstant això, per al president de Greenpeace Espanya, David Sandoval, el resum d'aquesta cimera podria ser "xicotets avanços col·lectius i necessitat d'accions individuals".

  Les organitzacions ecologistes, en general, no consideren que hi haja hagut grans progressos. Sandoval, en declaracions a À Punt NTC, considera l'acord "positiu, però amb molts peròs". Destaca la necessitat de fer molts més avanços i de ser molt més ambiciosos. "Hi ha una necessitat d'una transició ecològica justa i democràtica per a tot el món", ha assenyalat.

  L'organització que presideix demana que, per exemple, disposem a l'Estat espanyol d'un sistema elèctric 100% renovable en 2030, i que es tanquen les centrals de carbó en 2025. Sandoval remarca que "de fonts renovables, en tenim de sobra per a abastir-nos, però fa falta de voluntat política i empresarial". Recorda, a més, que "el món de les energies fòssils s'esgota, i que comença una nova època".