• Imputen huit inspectors de policia per les càrregues de l'1-O a Barcelona

  Notícies Societat | 05/09/2019 17:12
  À Punt NTC

  Cordó policial en l'escola Ramon Llull de Barcelona, en una imatge d'arxiu / Europa Press

  El jutge que investiga les càrregues policials de l'1-O a Barcelona ha citat com a investigats huit inspectors en cap de la Policia Nacional que van ser els responsables dels dispositius per a impedir la votació en 27 punts de Barcelona.

  En una provisió, el titular del jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona, que manté imputats una quarantena d'agents per les càrregues del 1 d'octubre del 2017, cita aquests huit inspectors per als pròxims dies 9 i 11 d'octubre.

  El jutge detalla que, atesa una resolució de l'Audiència de Barcelona que li ordena investigar les "ordes concretes" rebudes pels agents que van actuar l'1-O a Barcelona, cita com a investigats els càrrecs "directament responsables de les operacions concretes" en cadascun dels 27 centres objecte de la instrucció. 

  Els comandaments són com a investigats "per a salvaguardar el seu dret de defensa", segons ha detallat el jutge en la provisió.

  Alguns dels comandaments imputats ja havien comparegut davant el jutge per a declarar en el seu moment per la seua actuació policial en algun d'aquests centres, si bé ara hauran d'acudir de nou al jutjat per a donar compte de les ordes que van donar als agents sota el seu comandament sobre el terreny en cadascun dels col·legis dels quals es van fer responsables.