• L'Stepv convoca el professorat a una vaga el 10 de desembre

  Notícies Societat | 22/11/2020 16:47
  À Punt NTC
  Campanya de l'Stepv en contra de l'avançament de les oposicions. / Stepv (Twitter)

  Campanya de l'Stepv en contra de l'avançament de les oposicions. / Stepv (Twitter)

  El Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament (Stepv), majoritari en el sector educatiu, ha convocat una vaga el 10 de desembre per a mostrar el rebuig a la decisió de la Conselleria d'Educació d'anunciar oposicions a secundària, FP, ensenyaments artístics i EOI aquest curs i a l'avançament de l'inici de les proves al mes de maig, quan habitualment són en juny.

  El sindicat critica que es facen aquestes proves en plena pandèmia i amb una sobrecàrrega de faena del professorat motivada per la nova organització d'un curs marcat per les mesures anti-Covid.

  L'Stepv considera que la conselleria ha pres una decisió unilateral que alterarà greument l'organització del curs i introduirà un element més d'estrés en el sistema educatiu valencià. Així, afirmen des del sindicat, la Conselleria d'Educació trenca el consens i introdueix una decisió "inexplicable" en temps de pandèmia.

  L'organització sindical ha emfasitzat que la celebració d'oposicions en el context actual interfereix de manera important en el desenvolupament de l'activitat docent i lectiva, ja que una part molt important del professorat està implicat en les oposicions: l'interí perquè se les ha de preparar i el funcionariat de carrera perquè les ha de corregir si és nomenat tribunal. A més, assegura l'Stepv, també afecta l'organització dels centres que acolliran aquestes proves.

  La convocatòria de vaga es va acordar aquest dissabte i apel·la als cossos afectats per les oposicions, és a dir, al professorat de secundària i batxillerat, de formació professional, dels ensenyaments artístics professionals i superiors i de les escoles oficials d'idiomes.