• VÍDEO | La comissió tècnica de platges acorda el tractament i desinfecció d'aigües

  Notícies Societat | 31/07/2019 19:05
  À Punt NTC

  La comissió tècnica permanent per a resoldre els abocaments a les platges ha acordat el tractament i desinfecció de les aigües afectades. Ho faran des del punt d'emissió per a garantir la qualitat de l'aigua abans que arribe a les zones de bany.

  Es procedirà a tractar l'aigua, com ja es fa en altres zones de la Comunitat Valenciana, en les mateixes séquies, així com en alguna instal·lació de tractament d'aigües que hi ha en una zona industrial i en què s'han detectat algunes deficiències.
  D'altra banda, s'estudiarà el desviament d'algunes séquies perquè l'aigua no desemboque en el mar.

  L’equip tècnic de la Conselleria de Transició Ecològica i dels ajuntaments de l’Horta Nord han reduït de deu a quatre els punts de vessament d’aigües fecals a les séquies, que han provocat aquest estiu el tancament d’una dotzena de platges.

  A mitjà i llarg termini, es col·laborarà amb els municipis a executar la millora del clavegueram urbà, ja que en alguns casos és necessari dur a terme escomeses que estaven sense fer o millorar aquestes conduccions per a poder portar aquestes aigües a les corresponents depuradores.