• VÍDEO | La comunitat educativa reclama més inversions en l'ensenyament públic

  Notícies Societat | 06/09/2019 11:11
  À Punt NTC

  Quan falten tres dies perquè comencen les classes en tots els nivell de l'ensenyament, la comunitat educativa formada per professorat, famílies i alumnat s'ha concentrat davant la Conselleria d'Educació per a reivindicar inversions en l'ensenyament públic. La protesta ha començat a les 11:00 h i compta amb representants d'Escola Valenciana, Fampa València i els sindicats UGT-PV i CCOO PV. 

  Entrevistat en Les notícies del matí, el president de Fampa València, Màrius Fullana, reconeix que el govern del Botànic "ha fet avanços" per a millorar l’educació pública, però reclama més inversions en educació inclusiva, infraestructures, foment del plurilingüisme i realitzar un estudi que determine quina és la millor jornada lectiva per a l'alumnat. 

  Així mateix, demana mesures per a superar la Lomqe i revertir les retallades "dels governs anteriors al Botànic". Aquestes són les revindicacions que farà aquest divendres la comunitat educativa valenciana davant el departament que lidera Vicent Marzà.   

  "Som la gent de la pública" –així ha qualificat els participants en la concentració– i encara que "el sistema educatiu ha canviat de paradigma, s'hi han de dedicar recursos perquè funcione", ha reclamat Fullana en la ràdio pública.