• La Comunitat Valenciana, quarta regió amb més metges que demanen treballar a l’estranger

  Notícies Societat | 11/07/2018 23:15
  À Punt Notícies
  Un grup de metges durant una intervenció quirúrgica

  Un grup de metges durant una intervenció quirúrgica / Sasin Tipchai

  Un total de 152 metges i metgesses de la Comunitat Valenciana han sol·licitat el certificat d'idoneïtat per a treballar a l'estranger, fet que la converteix en la quarta regió espanyola on més se n’han expedit en el primer semestre de l’any.

  En els sis primers mesos de 2018, l'Organització Mèdica Col·legial (OMC) ha expedit un total de 1.814 certificats d'idoneïtat a metges per a treballar fora d'Espanya. Això suposa un augment del 6,27% respecte l'any anterior en les mateixes dates.

  En els cinc últims anys s'han sol·licitat més de 15.000 certificats d'idoneïtat per part de metges i metgesses espanyols, unes dades que "posen de manifest la fugida de talent fora de les nostres fronteres, de metges espanyols i, especialment, dels més joves que busquen en altres països noves oportunitats professionals", segons l'OMC.

  El Regne Unit i França, destinacions preferides

  Les destinacions preferides per a treballar a l'estranger són el Regne Unit, amb 313 sol·licituds, i França, amb 304.

  Per especialitats, els metges de família (138), Obstetrícia i Ginecologia (45), oftalmologia (45) i Pediatria (45) són les especialitats per a les quals més certificats es demanden.

  Les dades també mostren que la majoria dels professionals que demanden aquests certificats pertanyen a l'àmbit hospitalari (48%), mentre que el 19% pertany a Atenció Primària. Així mateix, per edats el grup de menys de 35 anys és els que més sol·licita el certificat, seguit del de 35 a 50 anys.