• La fira d’atraccions dels jardins del Túria obri al públic aquest dissabte

  Notícies Societat | 01/08/2020 21:02
  À Punt NTC

  La fira d’estiu de València instal·lada als jardins del Túria posa en marxa les atraccions des d’aquest dissabte, 1 d’agost, i estarà oberta al públic fins al dia 31. L’esdeveniment, que tradicionalment comença l'activitat al juliol, coincidint amb la Gran Fira de València, ha endarrerit enguany l'obertura i la incertesa sobre el muntatge s’ha mantingut fins a l’últim moment.

  La inauguració de la fira és fruit d’un acord entre l’Ajuntament de València i el col·lectiu dels firers i busca donar oxigen a un sector que ha patit molt des del començament de la crisi sanitària, especialement per la cancel·lació de les festes patronals.

  Emplaçada entre el pont de l'Exposició i el de les Flors, la fira estarà oberta entre les sis de la vesprada i la una de la matinada i les mesures de seguretat i higiene són nombroses.

  Cada atracció ha de disposar del seu propi protocol de seguretat, però en totes la desinfecció, el gel hidroalcohòlic i les mascarets han d’estar ben presents. A les atraccions amb seients es permet un aforament del 50%, amb una distància de dos metres entre les persones. Les atraccions sense seients, per la seua banda, poden admetre entre el 30 i el 50 % dels clients.

  Es tracta del primer esdeveniment que se celebra al tram IX dels jardins del Túria des que l’Ajuntament de València i l’associació de veïns van arribar a un acord després de la denúncia dels residents de la zona per les molèsties a causa del soroll de les més de vint activitats multitudinàries organitzades a l’any. Segons aquest acord, al qual es va arribar mitjançant una mediació, aquest tram del riu podrà acollir un màxim de deu esdeveniments a l’any, amb un horari que no podrà superar les 23:00 hores de la nit entre setmana i sense superar els 85 decibels, entre altres limitacions.

  L'associació de firaires celebra l’oportunitat de tornar a muntar les atraccions, tot i que a causa de l’excepcionalitat d’aquesta edició i de les mesures de seguretat derivades de la crisi sanitària, esperen una baixada del 50% de volum de negoci respecte a edicions anteriors.