• La Fundació Getty premia un projecte de la UPV per a rehabilitar el paranimf de Xest

    Notícies Societat | 05/09/2019 21:17
    À Punt NTC

    Imatge: Universitat Politècnica de València

    Un equip interdisciplinari, format majoritàriament per professors de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha rebut un Grant Award de la prestigiosa Fundació Getty dotat amb 170.000 euros per a dissenyar un pla de conservació i gestió del Paranimf de la Universitat Laboral de Xest, a la Foia de Bunyol.

    És la primera vegada que un equip espanyol aconsegueix un Grant Award del programa Keeping it Modern, una iniciativa que té com a finalitat la protecció d'obres significatives de l'arquitectura del segle XX. Entre les edificacions que han merescut aquest reconeixement hi ha obres com l'Òpera de Sydney, l'Escola Bauhaus o la Casa Robie.

    El Paranimf és l'edifici més rellevant del conjunt de la Universitat Laboral de Xest, projectat per l'arquitecte Fernando Moreno Barberá, en 1969. Entre totes les universitats laborals espanyoles, la valenciana va ser l'única destinada a centre d'orientació, d'ací la seua importància. En el seu moment, aquesta edificació va ser l'auditori més gran d'Europa i un dels deu amb més capacitat del món, amb els seus més de 5.000 seients.