La Generalitat recomana que els festius de Falles i Magdalena siguen lectius

Ximo Puig indica que "és evident que no estem en condicions que es realitze cap festa"

La classe d'una escola, buida
La classe d'una escola, buida

La Generalitat ha recomanat als municipis que els dies festius associats tradicionalment a festes com Falles o Magdalena siguen lectius. Així ho ha comunicat el president, Ximo Puig, en la roda de premsa posterior a la reunió de la comissió interdepartamental en la qual ha presentat les mesures de la desescalada que començarà l'1 de març. El motiu, segons el cap del Consell, és "evitar que es genere qualsevol atmosfera festiva".

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat en la mateixa roda de premsa que mantindrà reunions amb els alcaldes de València i Castelló, Joan Ribó i Amparo Marco, per a "abordar les línies roges sanitàries que s'han de respectar aquests dies tradicionals de gran arrelament social". Barceló considera "necessari" la coordinació entre administracions públiques per a "evitar qualsevol situació que no és compatible amb el moment que estem vivint i amb les restriccions vigents".

Preguntat en concret per la celebració de les Falles, Puig ha respost que "és evident que no estem en condicions que es realitze cap festa". Segons el cap del Consell, fins que no es produïsca la vacunació massiva, és molt difícil plantejar festes, sobretot unes massives, ja que "hi ha molta incertesa encara" pel que fa a les diferents variants del virus i l'arribada de les vacunes. Per això ha demanat a les autoritats que les previsions de futur es facen amb "extraordinària prudència".

L'STEPV s'hi oposa

El Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha emés un comunicat de premsa en què s’oposa a aquesta recomanació amb l’argument que els consells escolars municipals de València i Castelló ja van abordar aquesta qüestió fa poc més d'un mes i ambdós acordaren mantindre els tres dies no lectius en Falles i la Magdalena. Consideren que "és inadmissible" carregar amb aquesta responsabilitat els municipis quan ja s'hi ha pres una decisió.

Defensen que "tindre a ratlla l'increment de contagis no pot suposar una nova sobrecàrrega de feina per al professorat" i en previsió que el Consell puga prendre alguna mesura respecte al període no lectiu de Pasqua, han advertit que el professorat i l’alumnat "necessiten períodes de descans". Per això no acceptaran "cap modificació del calendari escolar que comporte més pressió laboral al professorat".

A més han recordat que la Conselleria d'Educació "s'ha entestat" a convocar unes oposicions a les quals hi ha convocats 15.000 docents interins "que estan intentant traure el curs més complicat de la història recent i ara només faltava que els retallaren els pocs dies que tenen per a poder preparar-se". Unes oposicions que ja han demanat que s'ajornen diverses vegades.

També et pot interessar

stats