La Generalitat vol trencar l'escletxa digital que afecta les zones rurals valencianes

Oferirà ajudes perquè la banda ampla de nova generació arribe a 210 municipis i 199 parcs empresarials.

La Generalitat vol trencar l\'escletxa digital que afecta les zones rurals valencianes
La Generalitat vol trencar l'escletxa digital que afecta les zones rurals valencianes

La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic ha publicat l'orde que regula les ajudes per a estendre la cobertura de banda ampla de nova generació a la Comunitat Valenciana, també coneguda com a xarxa NGA. Aquesta mesura permetrà navegar a més velocitat per internet perquè garanteix, com a mínim, 30 Mbps a les zones residencials i 100 Mbps a les àrees d'activitat econòmica. 

El pla permetrà finançar el desplegament de xarxes NGA i garantir la prestació de serveis fiables d'alta velocitat amb uns mínims requisits de qualitat. Segons les dades que ha donat el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, es posarà fi a l'escletxa digital que afecta més de 214.000 habitants del territori valencià distribuïts en 210 municipis que pertanyen a àrees rurals o poc poblades, i en 199 parcs empresarials.

Tal com ha explicat, és un projecte que s'emmarca en la "gran aposta del Consell per a millorar les infraestructures de telecomunicacions" per a "afavorir la connectivitat amb tots els racons de la Comunitat Valenciana" i "possibilitar la transformació digital de la societat".

Característiques del pla

El programa de subvencions, depenent de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), té assignat un pressupost superior als 15 milions d'euros fins a l'any 2022 i s'engloba en el Pla per al Foment de la Banda Ampla a la Comunitat Valenciana. Les ajudes previstes pel Govern Valencià combinaran diners procedents de les arques de la Generalitat i dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).

El nou sistema de banda ampla s'implantarà en zones geogràfiques en què no existeixen, a hores d'ara, xarxes d'accés de nova generació i en les quals no hi haja probabilitat que siguen construïdes per inversors privats en un termini de tres anys des de la concessió de l'ajuda. Segons expliquen en la Generalitat, es finançaran principalment dos tipus de projectes: els d'àrees d'activitat econòmica que hagen d'oferir un servei fiable amb una velocitat mínima de 100 Mbps i altres en zones residencials, amb una velocitat igual o superior a 30 Mbps. 

Per a poder rebre les ajudes caldrà ser persona física o jurídica i ostentar la condició d'operador degudament habilitat, d'acord amb el que estableix la Llei 9/2014, del 9 de maig, General de Telecomunicacions. Les persones o entitats beneficiàries hauran de proveir, a més de serveis a qualsevol usuari de les zones cobertes, accés majorista als altres operadors que així ho sol·liciten, en condicions d'igualtat. 

Termini i al·legacions

El termini per a presentar aportacions al projecte d'orde que s'ha fet públic aquest diumenge acaba el 31 de juliol de 2018, i pot consultar-se en el web de la DGTIC. L'entitat ha posat una adreça de correu electrònic a disposició de totes aquelles persones que vulguen fer arribar al·legacions, suggeriments i altres observacions: telecomunicacions@gva.es.

També et pot interessar

stats