La hidroxicloroquina no funciona contra el coronavirus
Un estudi no presenta diferències significatives entre els que han pres el medicament i un placebo.
Un estudi de la revista Jama Internal Medicine presenta que la hidroxicloroquina no té efectes positius per al tractament o prevenció del coronavirus. Segons el document, aquesta substància va tindre els mateixos efectes que un placebo.
Així, els investigadors de la Facultat de Medicina Perleman de la Universitat de Pennsilvània encarregats de l'assaig, van provar l'eficàcia d'aquest medicament en personal sanitari i van descobrir que les taxes d'infecció eren iguals entre els que prenien hidroxicloroquina i els que prenien un placebo.
En un primer moment, i davant de l'avanç de la pandèmia, es va obligar la comunitat científica a avaluar mesures de prevenció i tractament de la Covid-19, i la hidroxicloroquina va ser una de les possibles. No obstant això, mesos després, el resultat ha sigut negatiu.
Per a avaluar els efectes del medicament es va provar entre un grup de 125 metges, infermeres, assistents d'infermeria certificats, tècnics d'emergència i terapeutes respiratoris i se'ls va administrar a la meitat aquesta substància i a l'altra un placebo compost d'una pastilla de cel·lulosa.
Així, després de 3 mesos amb una dosi diària del que havien estat prenent, es va arribar a la conclusió que un 6,3% dels que prenien hidroxicloroquina es va infectar de coronavirus i un 6,6% dels que prenien placebo també. Aquests resultats no mostren una diferència significativa, fet que no prova que el medicament puga tindre un efecte en el tractament ni prevenció de la Covid-19.
A més, i després del monitoratge de tots ells, també es va descobrir que la hidroxicloroquina tampoc tenia un efecte negatiu en els ritmes cardíacs dels pacients, més allà d'alguns efectes temporals com la diarrea.