• La Pobla d'Arenós, sense Internet ni telèfon fix des de fa una setmana

  Notícies Societat | l’ Alt Millars | 03/09/2019 23:21
  À Punt NTC

  La Pobla d'Arenós (Alt Millars) fa una setmana que no té Internet ni línia telefònica fixa.

  El veïnat de la Pobla d'Arenós (Alt Millars), està una setmana sense Internet ni telèfon fix, des de l'últim episodi de pluges. Uns serveis que l'Ajuntament i el veïnat reclamen des de fa molt de temps i que consideren imprescindibles en la lluita contra el despoblament. Fa una setmana va ser un altre poble de la comarca, Montanejos, el que va tindre el mateix problema en quedar-se sense comunicació per la línia fixa i també per la digital. 

  La falta de connexió afecta especialment la gent major, majoritària al poble: necessiten atenció mèdica i, en molts casos, demanen teleassistència, com expliquen ells mateixos. Alfredo Sebastián, que no és veí però passa llargues temporades al poble, explica que moltes vegades es troben aïllats, mentre que Teresa Gimeno afig que els mòbils moltes vegades no funcionen. Molts se senten nerviosos i recorren a veïns amb mòbil per a poder-se comunicar amb la família o el metge. 

  L'alcalde de la Pobla, Joan Piñana, demana el mateix tracte que per a altres pobles en la reparació d'avaries, "sense discriminacions". Insisteix en el fet que no els donen la mateixa assistència malgrat que paguen el rebut. Explica que han fet les gestions amb el gerent de la comarca de Telefónica i també amb la Diputació de Castelló, però de moment, sense èxit.