• La Unió de Llauradors qualifica la campanya citrícola "d'autèntic desastre"

  Notícies Societat | 21/02/2019 18:40
  À Punt NTC
  Detall d'un taronger amb mandarines / Free-Photos

  Detall d'un taronger amb mandarines / Free-Photos

  La Unió de Llauradors ha qualificat la campanya citrícola com un "autèntic desastre" pels preus "ruïnosos" i per les prop de 500.000 tones que s'han quedat sense recol·lectar. Per això, estima que les pèrdues directes per als productors ascendeixen a més de 200 milions d'euros.

  En aquest context, la organització agrària ha convocat concentracions simultànies en defensa del sector citrícola el dilluns 25 de febrer a les 19:30 h en 12 comarques de la Comunitat Valenciana. 

  Les comarques citrícoles afectades es reuniran de manera simultània en diversos punts el pròxim 25 de gener a les 19:30 h per reivindicar l'adopció de mesures compensatòries per als productors citrícoles, la suspensió de les importacions procedents de països tercers fins que es revisen els acords comercials i la realització d'un estudi socioeconòmic per a veure com afecten les produccions europees.

  També demanen que es garantisquen unes relacions comercials equitatives, amb una garantia "absoluta" per a la sanitat vegetal dels cultius a la Unió Europea i una reciprocitat de les mateixes exigències que tenen les produccions de la resta de la UE.