Les confraries vinculen la baixada del consum de peix fresc amb la infecció per ‘Anisakis’

La Generalitat recorda que totes les mostres de peix amb ‘Anisakis’ detectades provenen de l'Atlàntic.

Les confraries vinculen la baixada del consum de peix fresc amb la infecció per ‘Anisakis’
Les confraries vinculen la baixada del consum de peix fresc amb la infecció per ‘Anisakis’

L'alarma per causa de les infeccions per larva d'Anisakis a tot Espanya pot ser la raó que hi ha darrere de la baixada de les vendes de peix fresc a la Comunitat Valenciana. En els últims mesos, les confraries de pescadors han detectat una disminució en les vendes i han traslladat la seua preocupació a les autoritats autonòmiques. El director general de Pesca, Roger Llanes, afirma que és un temor infundat, ja que no s'ha detectat cap cas per infestació per larva d'Anisakis al territori valencià en els últims anys. 

El govern de la Generalitat recorda que totes les mostres de peix amb Anisakis detectades a la Comunitat Valenciana fins ara provenen de l'Atlàntic, i que se'n fan controls a les llotges cada setmana. De fet, en Seguretat Alimentària es controla de manera regular la presència d'aquesta larva en el peix que hi ha a la venda a la Comunitat Valenciana, la qual no ha variat des de l'any passat, amb un 2,44%. 

Llanes explica que la larva d'Anisakis només està present en el 6% de les captures del nostre litoral, en contrast amb un percentatge molt més elevat que el que prové d'altres mars. Hi ha dues maneres d'eliminar el paràsit: coent el peix o congelant-lo almenys durant 5 dies. 

També et pot interessar

stats