• Les cooperatives xifren en més d’un milió les pèrdues dels productors de pruna a la Vall d’Albaida

    Notícies Economia | la Vall d’Albaida | 16/08/2019 13:40
    À Punt NTC

    L’entitat Cooperatives Agroalimentàries ha xifrat en més d’un milió d’euros les pèrdues acumulades dels productors del cultiu de pruna a la comarca de la Vall d’Albaida. Demanen a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica que prenga mesures per a fer front a la crisi del sector i “garantir la viabilitat”.

    Encara que el cooperativisme ha abordat un “ambiciós" pla de reestructuració per a reconvertir les plantacions cap a varietats de “més acceptació i demanda en els mercats”, les pèrdues acumulades entre la fruita en cambres de fred als magatzems i el que s’haurà de deixar perdre “supera el milió d’euros”, han afegit.

    “En el context actual s’aprecia un descens de la demanda alhora que els mercats europeus s’estan proveint de produccions pròpies” han puntualitzat. Davant d’aquesta situació, les cooperatives de la Vall d'Albaida es plantegen la possibilitat d’arribar a tercers mercats, però recorden que això comporta inconvenients.

    Entre les solucions que proposen està la transformació en suc per a distribució gratuïta, l’habilitació d’ajudes directes, la realització d’estudis per a definir zones lliures de sharka (una malaltia de fruites amb pinyol) o l’elaboració d’un pla d’arrancada adaptat a les necessitats de la zona.