Les fisioterapeutes denuncien el masclisme amb el hashtag #MeTooFisio

Entre les queixes més generalitzades es troben tocaments, assetjament i faltes de respecte durant l’exercici professional.

Activistes del moviment #MeToo
Activistes del moviment #MeToo

El moviment #MeToo continua agafant força com a denúncia de la discriminació i el masclisme que pateixen les dones dia a dia. En aquesta ocasió han sigut les fisioterapeutes espanyoles les que han creat el hastag #MeTooFisio per a denunciar els tocaments, l’assetjament i les faltes de respecte que sofreixen durant l’exercici de la professió. 

El moviment ha permés visibilitzar el masclisme generalitzat en la professió. “A mi se’m va desvestir un pacient”, explicava la usuària de Twitter Ana León, i continuava: “Li vaig dir que es vestira i em va dir que estava més còmode així”. “No sabria per on començar, puc dir que tenia la sensació que era culpa meua perquè sols em passava a mi, ara veig que no”, compartia una altra usuària.

En alguna ocasió, fins i tot, els casos havien arribat a juí: “Un pacient va penjar les meues dades i el meu telèfon en una pàgina de contactes i a més anomenava els meus fills. Vaig denunciar i arxivaren el cas. Al jutge no li va paréixer una agressió contra mi”, denunciava una internauta.

El hashtag #MeTooFisio ha creat una onada de queixes en la xarxa social Twitter i ha desencadenat altres etiquetes relacionades amb professions de l'àmbit de la salut com com #MeTooDoc, #MeTooNurse i #MeTooNutri , referint-se a les metgesses, infermeres i nutricionistes respectivament.

Algunes de les usuàries asseguraven que aquests abusos començaven fins i tot abans de la vida professional. “Només amb les pràctiques de la universitat he pogut veure molts casos de  #MeTooFisio, des d'“escolta guapa”, tocaments de culs, floretes i diverses proposicions indecents, el mes trist és que ja s’havien normalitzat aquestes pràctiques”, comentava Armand López al seu perfil.

Més d'un any del moviment #MeToo

La iniciativa #MeToo va nàixer fa poc més d’un any i es va tornar viral arran de les acusacions en contra del productor de cinema Harvey Weinstein. Des d'aquell moment la iniciativa va començar a agafar força arreu del món i en molts països es van començar a utilitzar versions en altres idiomes d’aquesta etiqueta, com va passar a Espanya amb  #Amítambién o a França amb #BalanceTonPorc.

També et pot interessar

stats